Milyen összetevők teszik
különlegessé a Zealoxant?

A derékfájás korlátoz a szabad mozgásban? Engedj a kaland hívó szavának és járd az utad a Zealoxan segítségével!
Új-Zélandi zöldkagyló

ÚJ-ZÉLANDI ZÖLDKAGYLÓ

Olyan biológiailag aktív anyagokat tartalmaz, melyek a gyulladásos folyamatokban szerepet játszó enzimeket gátolhatják, mindemellett antioxidánsok is találhatóak benne. A zöldkagyló fogyasztásnak nagy hagyományai vannak az új-zélandi tengerparton élő őslakosok, a maorik körében, akik a zöldkagylónak köszönhetően kevésbé szenvedtek mozgásszervi megbetegedésektől.(1,2,3)

Hivatkozások:
1.McPhee S. et al. Comp. Biochem. Physiol. B Biochem. Mol. Biol. 2007, 146, 346–356.
2. Taylor A.G. et Savage C. Aquaculture 2006, 261, 430–439.
3. Miller M.R. et Pearce L. Nutrients 2014, 6, 1454–1474.
II-típusú kollagén

II-TÍPUSÚ KOLLAGÉN

Az ízületek felszínét borító porcszövet csupán kis hányadát, kb. 5%-át teszik ki a porcsejtek. A fennmaradó rész 10-20%-át az általuk termelt makromolekulák alkotják, melyek egyik közös jellemzője, hogy nagy mennyiségű vizet képesek megkötni, ezzel biztosítva a porc rugalmasságát, és nyomóerőkkel szembeni ellenállását. További 10-20%-ot a kollagén rostok tesznek ki, ezek közül is kifejezetten a II-es típusú kollagén, ami struktúrát/szerkezeti gerincet és szakítószilárdságot, ezáltal pedig stabilitást ad a porcnak.(4,5)

Hivatkozások:
4. Naumann A. J Histochem Cytochem. 2002 Aug;50(8):1049-58.
5. Dojcsákné Kiss-Tóth É. Egészségtudományi Közlemények, 1. füzet, 1. szám (2011), 65–72
Tömjénfa-kivonat

TÖMJÉNFA-KIVONAT

A tömjénfa gyantája boswellin-savat tartalmaz. A gyulladás számos, egymásra épülő folyamatot foglal magában, melyekhez különböző enzimek működése és jeltovábbító anyagok termelődése szükséges. Az egyik ilyen kulcsenzim az ún. lipoxigenáz-5 (LOX-5), mely a gyulladásos mediátorok/molekulák termeléséért felelős. Bizonyos természetes eredetű hatóanyagok, mint például a boswellin-sav képes a LOX enzimet gátolni, ami a gyulladásban szerepet játszó jelzőmolekulák termelésének csökkenését vonja maga után.(6,7,8)

Hivatkozások:
6. Ammon HP. Phytomedicine. 1996 May;3(1):67-70.
7. Boswellia serrata Monograph. Alternative Medicine Review Volume 13, Number 2 2008
8. Ammon HP et al. Planta Med. 1991 Jun;57(3):203-7.
+1 D3-vitamin

+1 D3-VITAMIN

Hozzájárul az egészséges csontozat, az egészséges izomfunkció fenntartásához, továbbá a kalcium és foszfor normál felszívódásához és hasznosulásához is. A D-vitamin hozzájárul az immunrendszer normál működéséhez. Tavasztól őszig napi 10-30 perces napsugárzás elegendő a D-vitamin képzéséhez, azonban tél végére a lakosság 94 százaléka D-vitamin pótlásra szorul. A Zealoxan napi adagja 4000 NE D-vitamint tartalmaz!

Hivatkozás:
9. Takács et al. , 2014. Második magyarországi konszenzus a D-vitamin szerepéről a betegségek megelőzésében és kezelésében.
Plusz 9 összetevő, a komplex gondoskodásért

PLUSZ 9 ÖSSZETEVŐ,
A KOMPLEX GONDOSKODÁSÉRT

C-vitamin

A C-vitamin hozzájárul a normál kollagénképződéshez és ezen keresztül a normál csontozat fenntartásához, továbbá a porcok normál állapotának, működésének fenntartásához.

Kalcium

A kalcium az emberi szervezetben legnagyobb mennyiségben jelen lévő ásványi anyag, túlnyomó többségben a csontokban található meg. Szükséges a normál csontozat fenntartásához és hozzájárul a normál izomműködéshez.

Króm

A króm bevitele hozzájárul a normál vércukorszint fenntartásához, segítségével csökkenthető a hirtelen fellépő éhségérzet, így kiváló kiegészítője a diétának. Ne feledje, minden leadott kiló számít, hiszen így kisebb teher hárul az ízületekre!

Hialuronsav

A hialuronsav a szervezetünkben szinte mindenhol előfordul. Különösen magas koncentrációban (3-4 mg/ml) az ízületi folyadékban található meg. Rendkívül nagymértékű vízmegkötő-képességgel rendelkezik, így biztosítja az ízületi folyadék viszkozitását, az ízület kenését.

Foszfor, mangán

A foszfor a csontok egyik fontos ásványi eleme. A foszfor és kalcium együtt (kb. 80-90%-ban) alkotják a csontok összetételét, ezáltal hozzájárulnak a normál csontozat fenntartásához. A mangán hozzájárul a normál kötőszövet képződéshez és a normál csontozat fenntartásához.

MANGÁN

Hozzájárul a normál kötőszövet képződéshez és a normál csontozat fenntartásához. Vizsgálatok azt mutatják, hogy komplex készítmények adása mellett (melyek nem csak kalciumot, hanem egyéb nyomelemeket is tartalmaznak, úgy mint cink, mangán szignifikánsan jobb eredményeket értek el a csontsűrűség növelésében a monokészítményt szedőkkel (csak kalcium) és a placebo csoporttal összehasonlítva is.

Kondroitin-szulfát

A kondroitin-szulfát a porcban legnagyobb mennyiségben előforduló glükózaminoglikán, a porc sejtközötti állományának fontos alkotóeleme. A szervezetben természetes módon is jelenlévő kondroitin-szulfát élettani szerepét tekintve elengedhetetlen az ízületek viszkozitásának fenntartásához, valamint a porcok felépítéséhez.

MSM

Az emberi szervezetben nagy mennyiségben előforduló kéntartalmú vegyület. Megtalálható az immunrendszeri fehérjékben, kötő- és hámszövetekben, támasztószövetekben, így a porcszövetben is.

GINKGO BILOBA

Egy nagy múltú gyógynövény, amely elősegíti a memória és a kognitív funkciók megőrzését, valamint támogatja a szellemi teljesítőképességet és a perifériás keringést.